NJEN GOVOR U UN ODUŠEVIO JE SRBE: Mlada predstavnica Nikaragve izazvala BURU na mrežama! Sasula SVE U LICE, sad joj NUDE BRAK

NJEN GOVOR U UN ODUŠEVIO JE SRBE: Mlada predstavnica Nikaragve izazvala BURU na mrežama! Sasula SVE U LICE, sad joj NUDE BRAK

U Generalnoj skupštini UN usvojen je nacrt rezolucije o Srebrenici koji je izazvao kontroverze. Manje od polovine članica UN glasalo je za rezoluciju, dok je 107 zemalja bilo protiv, uzdržano ili je njihovim predstavnicima bilo naređeno da napuste salu.

Posebnu pažnju javnosti u Srbiji privukao je govor mlade predstavnice Nikaragve, Eleane Pičardo, čije su reči postale viralne na društvenim mrežama.

Pičardo je izjavila da će njena zemlja glasati protiv rezolucije o Srebrenici, ocenjujući je kao primer dvostrukih standarda Zapada. Naglasila je da usvajanje ovakvih jednostranih rezolucija ne doprinosi izgradnji poverenja ili suživotu u regionu.

Takođe je podsetila na odgovornost Zapada i NATO-a za bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine, ističući da su tada ranjeni i ubijeni hiljade ljudi.

Pičardo je optužila Zapad za manipulacije i guranje sopstvenih političkih interesa i agendi, kao i podsetila na istoriju kolonijalizma i genocida u Africi i Latinskoj Americi.

Dodala je da Zapad i dalje podržava nasilje protiv Palestinaca u pojasu Gaze, dok se Nikaragva zalaže za svet mira, pravde i solidarnosti.

Njen govor je dobio pozitivne reakcije na društvenim mrežama, gde su mnogi korisnici izrazili divljenje i podršku njenim stavovima.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *