Evo zašto nikada obrazovana žena ne sme da se uda za majstora: Savet čuvenog ruskog psihologa prvo šokira, pa otvara oči

Evo zašto nikada obrazovana žena ne sme da se uda za majstora: Savet čuvenog ruskog psihologa prvo šokira, pa otvara oči

Psiholog Mihail Litvak, poznat po svojim brojnim nagradama i priznanjima, ističe da mu je najveće zadovoljstvo kada može vratiti osmeh na lice nekoj osobi. Jednom je podelio priču iz svoje ordinacije koja je izazvala veliku pažnju javnosti, posebno među ženama.

Mihail Litvak

U njegovu ordinaciju došla je Marija, uspešna direktorka koja nije mogla pronaći partnera. Iako je bila obrazovana i uspešna u karijeri, imala je neuspešan brak i dve odrasle kćerke. Marija je bila zaljubljena u svog supruga, ali su njihovi životni putevi počeli da se razilaze – ona se profesionalno razvijala, dok je on ostao na istom mestu. Njihov brak je počeo da pati zbog toga što je on postajao sve nezadovoljniji, pa je Marija čak dala otkaz kako bi se posvetila porodici, ali ni to nije pomoglo. Kada je shvatila da se situacija ne popravlja, odlučila se za razvod.

Psiholog Litvak je Mariji savetovao da ne gubi vreme na partnere koji se ne razvijaju zajedno s njom, već da ih ostavi bez oklevanja. Umesto toga, trebalo bi da traži partnere koji imaju slične interese i životne ciljeve kao ona. Litvak ističe važnost da žene nastave da se razvijaju i grade svoju karijeru, te da ne gube vreme na veze koje ih koče u napretku.

Mihail Litvak

Savetuje ženama da se okrenu partnerima koji su uspešni i imaju slične interese, umesto da pokušavaju promeniti partnere koji ne ispunjavaju njihove potrebe. Litvak naglašava važnost samostalnosti i izbegavanja lošeg društva, jer je bolje biti sam nego u vezi koja ne donosi sreću.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *