Veruje se da su pripadnici ovog plemena najzdraviji narod na svetu: Način na koji se hrane i žive je za poželeti

Veruje se da su pripadnici ovog plemena najzdraviji narod na svetu: Način na koji se hrane i žive je za poželeti

Putovanje preko klimavog visokog mosta je samo početak putovanja ka pripremi večere u dolini Hunza u severnom Pakistanu, gde poljoprivreda i samodovoljnost igraju ključnu ulogu u svakodnevnom životu. Svaki dan, žene plemena Burušo putuju zajedno da prikupe drva za ogrev kako bi pripremile obroke poput čapatija ili testenine sa suvim kajsijama. Večera je za njih važan ritual i vreme okupljanja porodica.

Narod Hunza

Pleme Hunza, poznato i kao Hunzukuchi ili narod Burušo, živi u udaljenim dolinama severnog Pakistana, daleko od modernog sveta. Njihov način života je ostao nepromenjen vekovima, što im omogućava da sačuvaju svoje tradicije i običaje. Poljoprivreda je osnova njihovog života, a uzgajaju razne useve na terasastim poljima na strmim planinskim padinama.

Hunza

Sela Hunza su izgrađena na visokim visoravnima, nudeći spektakularne poglede na okolne planine. Tradicionalne kamene kuće su izdržljive i prilagođene surovoj planinskoj klimi. Ishrana Hunza naroda je takođe fascinantna, s pretežno biljnom ishranom bogatom voćem, povrćem, žitaricama i orašastim plodovima. Kajsije su posebno važne u njihovoj ishrani, poznate po svom hranljivom ulju.

Hunze

Hunza narod je poznat po dugovečnosti i vitalnosti, a to se pripisuje njihovom načinu života i ishrani. Aktivan život na neravnom terenu doline Hunza održava ih fizički zdravim, dok bliske društvene veze i nizak nivo stresa doprinose njihovom blagostanju. Netaknuto okruženje doline Hunza takođe igra ulogu u njihovom zdravlju i dugovečnosti.

Hunze, Pleme Hunza

Iako tajne Hunza naroda možda ostaju delimično nepoznate, mnogo se može naučiti od njihovog načina života o važnosti zdrave ishrane, aktivnog života i povezanosti sa zajednicom i prirodom. Njihov stil života predstavlja inspiraciju i podstrek za očuvanje tradicionalnih vrednosti i promociju zdravog života.

Hunze

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *