DEVETOGODIŠNJI DEČAK IZ PROKUPLJA RADI NEŠTO ŠTO NIKO NE RADI: Mali Mateo oduševio svoje vršnjake, lepi maniri NISU DEMODE

DEVETOGODIŠNJI DEČAK IZ PROKUPLJA RADI NEŠTO ŠTO NIKO NE RADI: Mali Mateo oduševio svoje vršnjake, lepi maniri NISU DEMODE

Devetogodišnji Mateo Radonjić iz Prokuplja pokazuje da lepi maniri i briga o drugima nikada ne izlaze iz mode. Svaki put kada neki od njegovih drugova ili drugarica postigne uspeh na takmičenju, Mateo im čestita uz poklon, bilo da je reč o čokoladi ili ruži. Ovaj gest postao je prepoznatljiv u školi, gde se deca raduju Mateovim čestitkama više nego samim nagradama.

Ovaj običaj počeo je ove školske godine, kada su počela takmičenja. Mateo je prvi put poklonio sveske i olovke svom drugu Aleksu koji je išao na Opštinsko takmičenje iz matematike. Iako Mateo smatra da nije učinio ništa posebno, za njegove drugove ovo je iznenađenje i radost.

Njegova majka Lela kaže da je to deo njihove porodične prakse, da se svaki uspeh i značajan dan obeleži malim znakom pažnje. Mateo, koji trenira karate, često osvaja medalje, a porodica se trudi da mu priredi iznenađenje svaki put. Za Mateovu porodicu, sreća drugih je jednako važna kao i Mateova sreća, što Mateo nije uopšte skrivao.

Ovaj gest pokazuje kako sitnice mogu imati veliki uticaj na ljude i kako povezuju ljude. Mateo je postao primer kako se brinuti i voleti druge, iako on to vidi kao običnu pažnju.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *