Žene otkrile koja godina braka im je najteža, tada se mnoge razvedu

Žene otkrile koja godina braka im je najteža, tada se mnoge razvedu

Prema statističkim istraživanjima provedenim na 5.000 ispitanika u Evropi, utvrđeno je da je jedanaesta godina braka najizazovnija za većinu žena. U tom periodu, žene se suočavaju s velikim teretom, balansirajući između obaveza kao što su odgajanje dece, vođenje kućanstva i radno angažovanje. Nedostatak vremena često dovodi do smanjenja kvaliteta partnerskog odnosa, pri čemu muškarci često gube sposobnost da vide svoju suprugu kao atraktivnu i poželjnu partnerku.

Prosečno trajanje braka u evropskim zemljama iznosi oko 11 godina. Međutim, prema nalazima naučnika, ako parovi prevaziđu ovu krizu nakon 15 godina braka, zadovoljstvo njihovim odnosom počinje postepeno da raste tokom narednih 20 godina.

Stručnjaci za porodične odnose ističu važnost da parovi nauče kako da se nosi sa izazovima ovog teškog perioda. Preporučuju da se koristi humor kao alat za suočavanje sa problemima, da se partneru pristupa s razumevanjem i mirnošću tokom kriznih situacija, te da se smanje očekivanja. Iako veze nisu savršene, fokusiranje na pozitivne aspekte partnera može biti od ključnog značaja za održavanje stabilnosti i sreće u braku.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *