AMERIKANAC PUN NOVCA I SLAVE OPLEO PO BALKANCIMA, ONI GA RAZAPELI NA MREŽAMA: “Rođo, ovo ti baš nije trebalo”

AMERIKANAC PUN NOVCA I SLAVE OPLEO PO BALKANCIMA, ONI GA RAZAPELI NA MREŽAMA: “Rođo, ovo ti baš nije trebalo”

Džastus Rid, Amerikanac koji je proveo devet meseci na Balkanu, izazvao je burne reakcije svojih pratilaca sa Balkana objavivši video u kojem je uporedio život u SAD-u i Evropi, izražavajući nezadovoljstvo sporim tempom života na Balkanu.

Justus Reid

U videu je izneo svoja zapažanja, ističući da mu nedostaje američki mentalitet i brzina života, posebno kada je reč o Balkanu. Njegovi komentari nisu naišli na odobravanje među Balkancima, koji su se osetili uvređeno i nepravedno prikazani.

@justus_reid

Do you agree with the American or Balkan mentality?

♬ original sound – Justus Reid

Nakon negativnih reakcija, Džastus Rid je objavio novi video pokušavajući da razjasni svoje stavove. Istakao je da Balkanci imaju druge prioritete od Amerikanaca, kao što su porodica, prijatelji i uspomene, dok Amerikanci često stavljaju rad iznad svega. Naglasio je da nije želeo da nazove Balkance lenjima, već da su im prioriteti drugačiji, što mu je teško da se navikne.

Rid je istakao da mnogi Balkanci naporno rade da prežive, ali da im je važno provođenje vremena sa bližnjima i druženje, što nije uvek slučaj u Americi. Naglasio je da su Balkanci često srećniji, iako neki možda imaju manje materijalnih stvari, zbog bogatstva nekupljivih dragocenosti na Balkanu.

@justus_reid

Just clarifying my thoughts.

♬ original sound – Justus Reid

Njegova pojašnjenja su izazvala mešane reakcije, ali su pružila bolji uvid u njegove stavove i nameru da se razume razlika u mentalitetu između Balkana i Amerike.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *