Marijana ima 2 fakulteta i 5 dece o kojima brine sama, a izgleda kao top model: Kad vidite kako živi ostaćete bez teksta

Marijana ima 2 fakulteta i 5 dece o kojima brine sama, a izgleda kao top model: Kad vidite kako živi ostaćete bez teksta

Marijana Babić, strukovni nutricionista dijetetičar, je izvanredna majka petoro dece i istovremeno veoma uspešna poslovna žena. Njena svakodnevica je izuzetno dinamična i organizovana kako bi uskladila porodične obaveze i profesionalni život.

S obzirom na to da je majka petoro dece, Marijana je uspešno ostvarila svoj cilj da ima veliku porodicu, inspirisana svojim poreklom iz mnogodetne familije. Svako dete uživa u jednakoj količini ljubavi i pažnje, a Marijana ističe da je razgovor sa svakim detetom ključan za razumevanje njihovih želja i potreba.

Njena svakodnevica počinje vrlo rano, oko pola pet ujutro, pripremom za posao u Institutu u Sremskoj Kamenici gde radi kao nutricionista dijetetičar. Starija deca odlaze u školu, dok mlađi ostaju kod kuće uz pomoć njihovog oca i dede. Nakon radnog dela u Institutu, Marijana radi i kao nutricionista u privatnoj praksi, što je organizuje u kancelariji kod kuće.

Kada se vrati sa posla, Marijana se angažuje u kućnim obavezama kao što su kuvanje ručka za dva dana unapred, pranje veša i sudova te organizacija prostora. Sva deca su uključena u pomoć oko kućnih poslova, što Marijani značajno olakšava svakodnevnicu. Popodneva su rezervisana za obaveze oko dece, a večeri za porodično vreme i pripremu za spavanje.

Marijana ističe da je oduvek bila zainteresovana za zdravu ishranu, što ju je motivisalo da diplomira nutricionizam u Beogradu. Savetuje da se ishrana dece zasniva na integralnim žitaricama, voću, povrću, mesu i mlečnim proizvodima, uz izbegavanje brze hrane, mesnih prerađevina i grickalica koje su bogate solju i pojačivačima ukusa. Posebno ističe važnost dovoljnog unosa tečnosti.

Kada su u pitanju njeni lični izazovi kao majke, Marijana ističe da je svaki period razvoja dece poseban i zahteva specifičan pristup. Uprkos izazovima, smatra da je majčinstvo najdragoceniji kapital koji može da ostavi iza sebe.

Marijana Babić je takođe svesna važnosti dojenja i ističe da je svako njeno dete dojila minimalno godinu dana, a četvrto čak dve godine. Ona podržava dojenje zbog njegovih brojnih zdravstvenih benefita za bebe, uključujući zaštitu od infekcija, alergija i drugih bolesti.

Kroz svoj primer i savete, Marijana inspiriše druge žene koje žele da ostvare veliku porodicu, pokazujući da je moguće uspešno balansirati između majčinskih obaveza i profesionalnog angažmana.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *