Najbogatiji čovek na svetu postavlja 1 pitanje na razgovoru za posao: Niste ni svesni šta sve kaže o vama

Najbogatiji čovek na svetu postavlja 1 pitanje na razgovoru za posao: Niste ni svesni šta sve kaže o vama

Ilon Mask, trenutno najbogatiji čovek na svetu, otkrio je ključno pitanje koje uvek postavlja kandidatima za posao kako bi testirao njihovu iskrenost i sposobnosti. Umesto da se fokusira na formalne kvalifikacije ili diplome kandidata, Mask ističe da postavlja jedno jednostavno pitanje: “Koji su neki od težih problema s kojima ste se suočili i kako ste ih rešili?”

Ilon Mask

Ovaj pristup omogućava Masku da dublje razume kako kandidati donose odluke u ključnim momentima i kako se nose sa izazovima u njihovim prethodnim angažmanima. On veruje da odgovori na ovo pitanje pružaju dokaz o izuzetnim sposobnostima kandidata i da mu pomažu da otkrije njihovu autentičnost.

Ilon Mask

Mask dalje objašnjava da je bitno da kandidat detaljno razume probleme s kojima se suočavao, što ukazuje na njihovu stvarnu odgovornost i angažovanost u postizanju rezultata. Prema njegovim rečima, osobe koje su zaista odgovorne za svoje uspehe mogu dati precizne odgovore na detaljna pitanja, dok bi one koje nisu imale ključnu ulogu u tim dostignućima imale teže da to pokažu.

Ovim pristupom Mask traži kandidate koji su sposobni da se nose sa kompleksnim problemima i donose efikasne odluke, što je ključno za rad u kompanijama kao što je Tesla, koja je poznata po svojoj inovativnosti i tehnološkom napretku.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *