GLUMCI, OPERSKE PEVAČICE, SPORTISTI, TV VODITELJI… Evo koja će sve poznata lica danas sesti u odborničke klupe!

GLUMCI, OPERSKE PEVAČICE, SPORTISTI, TV VODITELJI… Evo koja će sve poznata lica danas sesti u odborničke klupe!

Danas u 10 sati će se održati konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda na kojoj će svoje mesto zauzeti 110 odbornika, među kojima ima i mnogo poznatih ličnosti. Osim glumaca i operskih pevača, u gradski parlament ulaze i bivši profesionalni sportisti i poznati voditelji.

Aleksandar Vučić, Janko Tipsarević

Najveći broj poznatih odbornika, čak 64, dolazi sa liste koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS), koja je osvojila najviše mandata na nedavnim beogradskim izborima. Među njima su Aleksandar Šapić, bivši vaterpolista i kandidat za gradonačelnika Beograda, te Janko Tipsarević, poznati teniser koji se nalazi na šestom mestu liste SNS.

Žika Nikolić, Žika Šarenica

Pored njih, u Skupštini će biti i operske pevačice Nataša Tasić Knežević i Sanja Kerkez, kao i poznati voditelj Živorad Žika Nikolić. Među odbornicima će se naći i glumac Branislav Milićević, poznat kao Branko Kockica, kao i glumica Iva Štrljić, osma na listi “Aleksandar Vučić – Beograd sutra”.

SNS slava, SNS, Iva Štrljić

Poznati koji će ući u gradsku skupštinu takođe dolaze sa liste “Dr Savo Manojlović – I ja sam Beograd – Kreni-promeni”. Tu se ističe glumac Hadži Nikola Maričić, deseti na listi, dok je ime Ane Grubin, poznatog TV lica, upitno zbog problema oko predaje izborne liste.

Komemoracija, Tanasije Uzunović, Hadži Nenad Maričić

Unatoč osvojenim mandatima, pokret Kreni-promeni najavio je napuštanje gradskog parlamenta i neće učestvovati u njegovom radu.

Podsetimo, na nedavnim beogradskim izborima lista okupljena oko SNS osvojila je 64 mandata, druga lista Sava Manojlovića 21 mandat, treća lista “Biramo Beograd – Dobrica Veselinović – Miloš Pavlović” 14 mandata, dok je lista “Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović” osvojila 10 mandata. Takođe, cenzus je prešla i manjinska “Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek”, koja će imati jednog odbornika u gradskoj skupštini.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *