OVA BAKA IMA 102. GODINE I JOŠ RADI, A OVU HRANU NIKAD NIJE JELA: Kaže da je to ključ DUGOVEČNOSTI, frapiraćete se

OVA BAKA IMA 102. GODINE I JOŠ RADI, A OVU HRANU NIKAD NIJE JELA: Kaže da je to ključ DUGOVEČNOSTI, frapiraćete se

Debora Zekli, koja je nedavno proslavila 102. rođendan, živi aktivnim životom punim rutina koje su joj pomogle da održi dugovečnost, zdravlje i sreću. Svaki dan, Debora se trudi da se kreće, preferirajući šetnje duge kilometar i po. Smatra da je redovno kretanje ključno za njen svakodnevni ritam, nešto što jednostavno mora da uradi kao deo svoje rutine.

Kao suosnivačica fitnes centra, aktivnost je uvek bila važna za nju, iako su sada njene vežbe manje intenzivne nego nekada. Pored šetnji, Debora je takođe ljubitelj pesketarijanske ishrane koju praktikuje od detinjstva, fokusirajući se na biljnu ishranu sa dodatkom ribe. Ovo je ishrana slična mediteranskoj, koja obiluje voćem, povrćem, žitaricama i ribom.

Njen društveni život je takođe aktivan – često posećuje pozorišta i opere, uči nove jezike (četiri trenutno) i istražuje različite kulture. Debora veruje da je stalno učenje ključno za mentalno zdravlje i vitalnost u starijem dobu, te podstiče sve da budu otvoreni za nove izazove i znanja.

Njen životni stav prema aktivnom životu, zdravoj ishrani i stalnom učenju može biti inspiracija mnogima, ističući važnost kontinuirane brige o sopstvenom zdravlju i blagostanju bez obzira na godine.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *