“NJIHOV AUTO JE STAJAO NA DEPONIJI 1 MINUT I 41 SEKUNDU”: Misterija još nije rešena, a da li će ovaj potez tužilaštva dati odgovor

“NJIHOV AUTO JE STAJAO NA DEPONIJI 1 MINUT I 41 SEKUNDU”: Misterija još nije rešena, a da li će ovaj potez tužilaštva dati odgovor

Ni saslušanje poslednja tri svedoka, od ukupno njih 21, nije razrešilo misteriju nestanka i, kako se sumnja, smrti devojčice iz Bora, Danke Ilić (2), koja je nestala 26. marta u Banjskom polju. Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, najavio je mogućnost ponovne rekonstrukcije događaja, kako bi se istražilo ima li smisla ponovo raditi rekonstrukciju.

Danka Ilić

**Satnica od 26. marta:**
– 13:10 – Ivana Ilić stigla na imanje u Banjskom polju sa Dankom i sinom
– 13:22 – Ivana suprugu Milošu šalje slike dece iz dvorišta stare kuće
– 13:50 – Ivana videla “fijat pandu” i muškarca pored vozila
– 13:51 – Ivana zove muža i govori mu da se Danka izgubila
– 13:57 – Miloš Ilić stiže u Banjsko polje i sreće osumnjičene u “fijatu”
– 13:59 – Policija stiže u Banjsko polje nakon poziva roditelja

Deponija u Banjskom polju

Dosadašnja istraga pokušala je da dokaže da su osumnjičeni Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), radnici borskog JKP “Vodovod”, udarili Danku službenim autom “fijat panda”, zadavili je, i telo bacili na deponiju na Starobanjskom putu. GPS zapis iz “fijat pande” potvrdio je da je vozilo bilo na deponiji u kritično vreme i stajalo minut i 41 sekundu.

Svedok Dalibor Jović, koji je 26. marta džogirao u blizini deponije, rekao je da nije video ljude na deponiji, ali je video pikap vozilo. Uprkos očekivanjima, nije uspeo da rasvetli misteriju tih minut i 41 sekundu zadržavanja “fijat pande” na deponiji. Telo devojčice nije pronađeno ni nakon višednevne pretrage terena.

Dejan Dragijević je kasnije priznao da je telo premestio dva dana posle ubistva, ali nije otkrio na koje mesto, tvrdeći da su mu pomogli otac Radoslav i brat Dalibor. Dalibor je preminuo nekoliko sati nakon hapšenja, dok je Radoslav proveo dva meseca u pritvoru.

Srđan Janković je promenio svoj iskaz u tužilaštvu, tvrdeći da Danku nije ni video, a kamoli udario kolima. Dejan Dragijević je zatražio novo saslušanje, sa mogućnošću da promeni svoj iskaz i opovrgne svoje priznanje.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *