KOGA PUTIN ŽELI U BELOJ KUĆI? Stalno šalje signale, želi pobedu ovog kandidata! Izvori iz vrha tvrde: “RECEPT ZA KATASTROFU”

KOGA PUTIN ŽELI U BELOJ KUĆI? Stalno šalje signale, želi pobedu ovog kandidata! Izvori iz vrha tvrde: “RECEPT ZA KATASTROFU”

Rusko rukovodstvo sa velikim interesovanjem prati američku predsedničku kampanju, priželjkujući pobedu Donalda Trampa, navode tri zvaničnika vlade i predsedničke administracije, tri zvaničnika ministarstva spoljnih poslova i dva izvora iz ruske poslovne elite. Kremlj, vlada i ruski establišment se nadaju da će Tramp, čija je pobeda 2016. bila povezana sa optužbama za rusko mešanje, zbaciti Džoa Bajdena koji je podržavao Ukrajinu.

Vladimir Putin

Iako prošlonedeljna TV debata nije bila uživo praćena od strane svih, neki su ostali budni zbog nje. Putin je rekao da preferira Bajdena, ali stručnjaci upozoravaju da Trampov povratak može doneti neočekivane probleme za Moskvu. Kremlj smatra da bi komunikacija sa Trampom bila lakša nego sa Bajdenom, iako je Trampova spremnost na eskalaciju rizik za hibridni rat.

Džo Bajden, debata, SAD, Donald Tramp

Dmitrij Suslov iz Centra za evropske i međunarodne studije Moskovskog univerziteta smatra da je Bajden pouzdaniji zbog manje spremnosti na eskalaciju. Bivši diplomata Bondarev dodaje da Tramp vidi priliku za pregovore sa Rusijom i udaljavanje od Kine, dok Bajdenova slabost može smanjiti pomoć Ukrajini.

debata, SAD, Donald Tramp

Iako se neki stručnjaci skeptični u vezi Trampovog povratka, bivši visoki zvaničnik Kremlja smatra da Trampov povratak otvara mnoge mogućnosti za Kremlj, iako možda ne onoliko koliko se Kremlj nada.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *