SAMO ŠTO STE OPRALI VEŠ, A OSEĆA SE KAO DA NISTE? Evo zašto odeća neprijatno miriše kad je izvadite iz mašine i kako da rešite PROBLEM!

SAMO ŠTO STE OPRALI VEŠ, A OSEĆA SE KAO DA NISTE? Evo zašto odeća neprijatno miriše kad je izvadite iz mašine i kako da rešite PROBLEM!

Sigurno vam se desilo da zaboravite da izvadite veš iz mašine za pranje, pa da on primi neprijatan miris. Nekada se to dogodi čak i kada je rublje tek oprano.

Evo mogućih razloga i kako ih rešiti:

### Ne preterujte s deterdžentom
Prevelika količina deterdženta ili omekšivača može izazvati neprijatan miris na rublju. Vodite se principom “manje je više”. Ako često promašujete dozu, nabavite deterdžent sa dozerom ili koristite deterdžent u kapsulama. Potrebna količina obično je navedena na pakovanju. Za doziranje omekšivača koristite čep.

Očistite unutrašnjost mašine za pranje veša
Ako unutrašnjost mašine nije čista, prljavština, gljivice i bakterije mogu se preneti na oprano rublje. Dodajte malo jabukovog sirćeta ili sode bikarbone u prazan bubanj i uključite pranje s praznom mašinom.

Takođe, fioku za deterdžent i omekšivač izvadite, potopite u vrućoj vodi, očistite i dobro osušite. Ne zaboravite ni na čišćenje gume na vratima.

Ovi koraci pomoći će vam da se rešite neprijatnih mirisa i da vaše rublje bude sveže i čisto.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *