6 lekcija koje svaka majka mora da nauči ćerku: Samo ovako ćete je pripremiti za život

6 lekcija koje svaka majka mora da nauči ćerku: Samo ovako ćete je pripremiti za život

6 životnih lekcija koje majka treba da prenese ćerki:

 

1. **Unutrašnja privlačnost:**
Fizička atraktivnost može privući pažnju, ali jedino psihička privlačnost može trajati čitav život. Obrazuj se, radi na svojoj mentalnoj snazi, izbori se sa toksičnim mislima, i nauči da budeš srećna kada si sama sa sobom.

2. **Reci “NE” bez objašnjenja:**
Nauči da postavljaš granice i da kažeš “ne” bez dodatnog objašnjavanja. Ako neko prelazi tvoje granice, to je njihov problem. Najbolje je izgubiti pogrešne osobe iz svog života.

3. **Definiši svoju zabavu:**
Ne moraš biti zabavna po tuđim merilima. Zabava može biti veče sa dobrom knjigom, slikanje, duga šetnja, uspešan trening, kuvanje za voljene, ili slušanje muzike. Pronađi ono što tebe istinski usrećuje.

Majka i ćerka

4. **Razgovori pre braka:**
Pre nego što se udaš, razgovaraj sa budućim mužem o važnim stvarima kao što su plaćanje računa, krediti, verovanja iz detinjstva, planovi za decu, seksualna iskustva, očekivanja od braka, traume iz detinjstva, karijera, i obrazovanje. Ljubav nije dovoljna za uspešan brak.

5. **Zlatne godine:**
Period između 15 i 30 godina je ključan. U ovom periodu ćeš sticati i gubiti prijatelje, praviti greške i ispravljati ih, padati i ustajati, zaljubljivati se i odljubljivati. Možda ćeš izgubiti sebe, ali ćeš postati jača i naučiti važne životne lekcije.

6. **Emocionalno zaceljenje:**
Zaceli svoje emocionalne rane pre nego što postaneš roditelj, kako tvoja deca ne bi morala da zaceljuju zbog toga što si im ti roditelj.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *