Voleo ju je više od života, verio je pa oženio drugu: Umrla je od tuge, a on je njeno telo sahranio u svom dvorištu

Voleo ju je više od života, verio je pa oženio drugu: Umrla je od tuge, a on je njeno telo sahranio u svom dvorištu

Veza Romi Šnajder i Alena Delona, iako nije izdržala test vremena, ostala je simbol lude mladalačke ljubavi među ljubiteljima filma. Delikatna devojka iz dobrog doma i žestok, neuredan momak stvorili su jedan od najlepših parova u Evropi.

Romi Šnajder, Alen Delon

Romi i Alen upoznali su se tokom snimanja filma “Kristin,” međunarodne koprodukcije koju je režirao Pjer Gaspar-Huit. Njihov sastanak 10. aprila 1958. na pariskom aerodromu bio je pažljivo isplaniran. Delon, elegantno obučen, čekao je Romi s buketom crvenih ruža. Prvi utisci nisu bili pozitivni; Delon je Romi nazvao “plavom guskom,” dok je ona njega opisala kao “previše zgodnog i previše poverljivog.”

Romi Šnajder, Alen Delon

Romi je tada već bila zvezda u evropskim razmerama, dok je Delon tek započinjao svoju karijeru. Njih dvoje su dolazili iz potpuno različitih socijalnih sredina i vaspitanja, što je dodatno otežavalo njihov odnos. Međutim, filmska romansa ubrzo se pretvorila u stvarnu ljubav. Romi nije znala francuski, a Alen nemački, pa su komunicirali na engleskom. Njena porodica nije podržavala vezu, ali ljubav je bila jača.

Romi Šnajder

Nakon snimanja filma “Kristin,” Romi je promenila let za Pariz umesto za Keln, i od tada su ona i Alen živeli zajedno u skromnom stanu. Romina porodica nije odobravala njen izbor, ali ljubav je bila nepobediva. Godinama kasnije, Delon je izjavio da je Romi bila njegova prva prava ljubav, a Romi je opisivala Pariz kao “grad ljubavi” zbog Alena.

Romi Šnajder

Par je zvanično bio veren, ali nikada nisu odredili datum venčanja. Delonova rastuća popularnost i Romini mladalački uspesi omogućili su im da iznajme ekskluzivan stan u Parizu i kupe seosko imanje. Međutim, povećanje životnog standarda i Delonova nevjernost polako su ih udaljavali. Romi je željela stabilnost i porodicu, dok je Delon imao drugačije planove.

Natali Delon, Alen Delon

Njihova veza se završila kada je Delon prekinuo s Romi dok je ona bila u SAD-u, što je za nju bilo devastirajuće. Delon se ubrzo oženio manekenkom, dok je Romi prolazila kroz teške trenutke. Ipak, Delon je zadržao veliku naklonost prema Romi i pružao joj podršku do kraja njenog života. Kada je njen sin umro 1981. godine, Delon je organizovao sahranu i brinuo se o Romi. Nažalost, Romi je preminula 1982. godine, a Delon je bio jedan od prvih koji je stigao na mesto događaja.

Delon je često govorio o Romi i primio njenog posthumnog Cezara 2008. godine. Na pitanje da li žali što se nije oženio njom, odgovorio je potvrdno. Na dan njene smrti rekao je: “Nikada neću zaboraviti njen osmeh. Izlazio je pravo iz duše.”

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *