SVE O “KINESKOM AMAZONU” KOJU JE ZALUDEO SRBIJU Nude besplatnu dostavu, artikle za 19 dinara, ovo su prva iskustva naših ljudi

SVE O “KINESKOM AMAZONU” KOJU JE ZALUDEO SRBIJU Nude besplatnu dostavu, artikle za 19 dinara, ovo su prva iskustva naših ljudi

Temu, kineski gigant e-trgovine, postao je najpreuzimanija aplikacija u zemljama gde se govori engleski, pružajući korisnicima priliku da „kupuju kao milijarderi“ uprkos rastućim troškovima života. Poznata po jeftinim proizvodima poput cipela i igračaka, Temu je brzo stekla popularnost zahvaljujući agresivnoj marketinškoj strategiji, pojavljujući se na prestižnim reklamnim mestima.

Temu

Aplikacija nudi neobične artikle poput kapa za tuširanje za jedno uvo i farova za cipele, s milionima TikTok postova koji ističu ove zanimljive proizvode. Mnogi artikli su ispod jedne funte, a marketinška kampanja koštala je preko 5 milijardi dolara od lansiranja 2022.

Temu

U Srbiji, Temu postaje sve popularnija. Korisnici prijavljuju besplatnu dostavu i relativno brzu isporuku, često dobijajući pakete u roku od dve nedelje. Neki preferiraju Temu u odnosu na AliExpress jer sve stiže u jednom paketu, čime se smanjuje vreme čekanja.

Temu

Uspeh Temua nije samo zbog niskih cena i opsežne reklame. Aplikacija gamifikuje kupovinu sa brzim ponudama, tajmerima za rasprodaje i virtuelnim popustima, stvarajući iskustvo sličnog lovu na blago. Ovaj pristup privlači potrošače koji traže vrednost tokom teških ekonomskih vremena, pružajući emocionalno iskustvo kupovine.

https://www.tiktok.com/@bojanamedicc/video/7378127104736677125?is_from_webapp=1&sender_device=pc

https://www.tiktok.com/@zakllina_todorovic/video/7390047977097743621?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Uspon Temua u Velikoj Britaniji i SAD-u izazvao je konkurenciju. Amazon navodno razvija aplikaciju za kupovinu sa popustima koja povezuje kineske dobavljače sa kupcima u SAD, prateći Temuov model. Za neke, Temu popunjava jedinstvenu tržišnu nišu, dok drugi to vide kao znak kapitalizma u kasnoj fazi.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *