Najveći hit “Plavog orkestra” bio zabranjen, a povod presmešan: Loša nije skidao kapu zbog čoveka kom je promenila život

Saša Lošić, poznat kao Loša, je nezaboravan frontmen “Plavog orkestra” koji je ostavio dubok trag na jugoslovenskoj muzičkoj sceni osamdesetih godina. Rođen je 19. jula 1964. u Banjaluci, i već u gimnazijskim danima pokazao je svoj muzički talenat osnivajući bend “Ševin orkestar”, preteču “Plavog orkestra”. Njegov najpoznatiji hit, “Bolje biti pijan nego star”, postao je evergrin čije je stihove pisao pod uticajem alkohola, priznavši kasnije da pesma sadrži nelogičnosti koje su mnogi ignorisali zbog emotivne povezanosti s pesmom.

Saša Lošić Loša

Loša je svoju karijeru nastavio kao marketinški stručnjak u Ljubljani nakon što je napustio muziku usled ratnih događaja u Bosni i Hercegovini, ali se kasnije vratio muzici obnavljajući “Plavi orkestar” 1997. godine. Tokom svoje karijere, Loša je sarađivao s brojnim poznatim muzičarima i pevačima širom Evrope.

Plavi orkestar

Njegova partnerka, Špela Možina, diplomata koja je dobila premještaj u Sarajevo, odigrala je važnu ulogu u Lošinom povratku u rodni grad 2017. godine. Iako se danas uglavnom posvećuje komponovanju i radu na filmskoj muzici, Loša je ostao prepoznatljiv po svojoj kapici koja je postala zaštitni znak tokom njegove karijere.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *