NE RADITE OVO SA SLIKAMA UMRLIH: Niste ni svjesni šta ćete tako PRIZVATI U KUĆU, OVO MORATE ZNATI

NE RADITE OVO SA SLIKAMA UMRLIH: Niste ni svjesni šta ćete tako PRIZVATI U KUĆU, OVO MORATE ZNATI

Postoji mnogo vjerovanja vezanih za fotografije pokojnika, ne samo kod nas, već širom svijeta. Neka vjerovanja tvrde da izlaganje tih fotografija unosi “neživu” energiju u dom, dok druga vjeruju da su slike preminulih predaka neka vrsta anđela čuvara koji vas štite od negativnosti. Također, postoji mišljenje da fotografija ne samo da prikazuje nečiji lik, već “hvata” i njegovu energiju, auru i dušu.

Za one koji su sujevjerni, pitanje šta raditi sa fotografijama kada osoba premine nije nimalo jednostavno. Postoje razni rituali i pravila koja treba poštovati kako bi se izbjegla nesreća ili, naprotiv, prizvala sreća i radost.

Jedno od uvreženijih vjerovanja je da fotografija pokojnika ima vezu sa “drugim svijetom”. Dobra vijest je da slika preminule osobe ne otvara vrata u taj svijet. Međutim, ezoteričari upozoravaju da ako često gledate sliku preminulog i razmišljate o njegovim problemima i mukama, a vaše asocijacije na tu osobu su negativne, rizikujete unos negativne energije u dom.

Na taj način možete oslabiti svoju prirodnu energetsku zaštitu, unijeti negativne vibracije u svoje energetsko polje, što može psihički utjecati na vas, čineći vas tužnim i depresivnim. Ezoteričari također kažu da nikako ne treba izrezivati fotografije na kojima su preminule osobe kako bi se uklonile one žive. Fotografija je podsjetnik na dragu osobu i ne može energetski negativno utjecati na živu osobu.

Preporučuje se da takve fotografije odložite u album i da ga povremeno prelistate, prisjećajući se lijepih trenutaka s dragim osobama, a zatim ga ponovno odložite.

Što se tiče kačenja slika pokojnika na zidove, mišljenja su podijeljena. Neki vjeruju da to može unijeti energetski disbalans u dom, dok drugi smatraju da donosi mir, pod uslovom da je riječ o osobi s kojom ste imali dobar odnos.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *