Fil se topi u ustima, a gotov je dok trepnete

Fil se topi u ustima, a gotov je dok trepnete

Lazy Pie je jedan od najpoznatijih kolača od jabuka i idealan je za gotovo svaku priliku. Ovo je jednostavan recept koji će oduševiti ljubitelje voćnih kolača. Mekana kora prelivena je predivnim filom od pudinga od jabuka i vanile, a na kraju se dodaje sloj sa krem sirom kao šlag. Ovaj kolač od jabuka vas neće razočarati, garantovano ćete se zaljubiti u njega već pri prvom zalogaju.

**POTREBNI SASTOJCI:**

**Za testo:**
– 3 jaja
– 90 g šećera
– prstohvat soli
– 130 g brašna
– 1 kašičica praška za pecivo

**Za puding od jabuka:**
– 3 jabuke
– 850 ml soka od jabuka
– 45 g šećera
– 2 kesice pudinga od vanile

**Za preliv:**
– 400 ml slatke pavlake
– 600 g krem ​​sira
– 60 g šećera

**NAČIN PRIPREME:**

1. Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne postanu pjenasti. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, dobro promešajte i prelijte u posudu obloženu papirom za pečenje. Stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta.

2. Ohladite koru, skinite papir za pečenje i isecite je na tanke delove. Jabuke ogulite i naseckajte, pa ih stavite u posudu sa 750 ml soka i šećerom. Kuvajte dok smesa ne počne da vri, zatim dodajte puding pomešan sa preostalih 100 ml soka. Kuvajte još 2-3 minuta uz stalno mešanje.

3. Preko ohlađene kore rasporedite fil od jabuka i poravnajte. Zatim prelijte umućenu slatku pavlaku sa krem sirom i šećerom. Preko svega ravnomerno rasporedite isečenu koru.

Ovaj kolač je jednostavan za pripremu i savršen za sve prilike!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *