G0DINU DANA SAM JEO RIBU ZA D0RUČAK, RUČAK I VEČERU

G0DINU DANA SAM JEO RIBU ZA D0RUČAK, RUČAK I VEČERU

Američki pisac i ribar Pol Grinberg odlučio je da sprovede neobičan eksperiment tokom snimanja dokumentarnog filma. On je godinu dana svaki dan jeo samo ribu za doručak, ručak i večeru. Iako je bilo teško, uspeo je da izdrži i potom je testirao svoje zdravstveno stanje. Na lekarskom pregledu, rezultati su iznenadili njegovog doktora; dok su svi ostali parametri bili u normalnom opsegu, krvni pritisak mu je porastao.

“Doktor je bio iznenađen što sam nakon godinu dana ishrane isključivo ribom imao povišen krvni pritisak. Ipak, osećao sam se odlično, imao dovoljno energije i nisam se razboleo tokom cele godine,” izjavio je Pol.

Na pitanje novinara zašto je odlučio da jede samo ribu tokom cele godine, Pol je objasnio da je hteo da istraži moguće koristi od takve ishrane. “Već više od 10 godina pišem o ribi i morskim plodovima i poznato je da se riba često smatra zdravom hranom. Takođe, postoje tvrdnje da zemlje koje konzumiraju puno ribe imaju niže stope srčanih bolesti i bolje rezultate u raznim testovima. Pitao sam se šta bi se desilo ako bih u potpunosti prešao na ribu kao osnovu svoje ishrane i da li bi to imalo uticaj na moje srce ili mentalno zdravlje.”

Ovaj eksperiment izazvao je interes medicinskih stručnjaka. Oni su naglasili da je riba korisna za zdravlje, ali samo ako se konzumira u umerenim količinama. Omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u masnim ribama, biljnim uljima i životinjskim mastima, imaju brojne zdravstvene prednosti, uključujući poboljšanje funkcije mozga, srca i vida. Preporučuje se konzumiranje ovih kiselina jednom ili dvaput nedeljno.

(Mondo)

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *