“Udala sam se za dečka koji je 6 godina mlađi od mene…”

“Udala sam se za dečka koji je 6 godina mlađi od mene…”

Udala sam se za momka koji je šest godina mlađi od mene, on ima 23, a ja 29. Zaista ga volim, a i on mene, ali sam se najviše plašila da će me njegova porodica ne prihvatiti i da će mi praviti probleme.

On me je zamolio da, zbog običaja (pošto je iz Hercegovine), ostanemo u njegovoj porodičnoj kući dva dana nakon venčanja, pre nego što odemo na medeni mesec, kako bi nas posetili gosti i dalja rodbina i upoznali me.

Kad su stigli prvi gosti, trebalo je da ja skuvam kafu, ali je njegova majka rekla: “Ne, ja ću to uraditi, ti sedi s gostima.” Svi su bili iznenađeni. Bila sam nervozna jer ne pijem kafu i ne volim je, a znala sam da će, ako to spomenem pred svim tim rođacima, biti etiketirana kao crna ovca u porodici.

Svekrva je donela kafu, a meni je posebno sipala. Pomislila sam da možda planira nešto loše i da će me otrovati. Ali, pošto su svi gledali, popila sam gutljaj. Kada sam probala, shvatila sam da nije kafa, već nesquik. Pogledala sam je, a ona se nasmejala i rekla: “Snajko, nadam se da je dovoljno slatko.” Obožavam svoju svekrvu.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *