BRZE KR0FNE IZ RERNE: Narastu velike, bez prženja u dubokom ulju!

BRZE KR0FNE IZ RERNE: Narastu velike, bez prženja u dubokom ulju!

**Sastojci:**

– 350 grama brašna tip 550
– 150 mililitara toplog mlijeka
– 1/2 kockice kvasca
– 4-5 žlica šećera
– 2 žlice omekšalog maslaca
– prstohvat soli
– 1 jaje

**Za punjenje:**

– marmelada od šipka, maslac i šećer u prahu

**Priprema brzih krofni:**

Pomiješajte toplo mlijeko, kvasac i šećer da se kvasac rastopi. Potom dodajte brašno, sol i jaje, miješajući dok smjesa nije djelomično sjedinjena, a zatim dodajte maslac. Mijesite tijesto dok maslac potpuno ne sjedini, otprilike 10 minuta. Tijesto će isprva biti ljepljivo, što je normalno – nemojte dodavati više brašna. Nastavite miješati dok tijesto ne postane glatko i prestane se lijepiti za ruke.

Podijelite tijesto na 7-8 dijelova, svaki oblikujte u kuglu, i ostavite ih da odstoje oko 35 minuta. Pecite na 180°C 15-17 minuta. Špricom napunite krofne ugrijanom marmeladom, premažite ih nekoliko puta tekućim maslacem i pospite šećerom u prahu.

**BONUS:**

**Ćuftice od krompira i tikvica**

Ove ćuftice, koje sadrže tikvice, krompir i suluguni sir, su jednostavno, ukusno jelo koje je savršeno za svaki obrok. Umak od dimljene paprike daje im poseban okus.

**Sastojci:**

– 1 tikvica
– 2 krompira
– 1 mrkva
– 100 g naribanog suluguni sira
– nasjeckani mladi luk
– 2 jaja
– sol i crni papar po ukusu
– mljeveni češnjak
– 2 žlice griza
– biljno ulje za prženje

**Za umak:**

– 2 žlice kiselog vrhnja
– 2 žlice majoneze
– 2 žličice dimljene paprike u prahu
– 2 žličice sušenog češnjaka

**Priprema ćuftica:**

Naribajte tikvice, malo ih posolite i ostavite da odstoje 15 minuta kako bi ispustile višak vode. Potom naribajte krompir i mrkvu. Spojite povrće s ostalim sastojcima i dobro promiješajte. Smjesu ostavite da odstoji 20 minuta kako bi se griz proširio.

Zagrijte biljno ulje u tavi na srednje jakoj vatri, oblikujte smjesu u pljeskavice i pecite ih 3-4 minute sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Po želji, pljeskavice možete ispeći i u pećnici na 180°C (350°F) 20 minuta. Umak pripremite miješanjem kiselog vrhnja, majoneze, dimljene paprike i sušenog češnjaka.

Za serviranje, tople ćuftice pospite svježe nasjeckanim mladim lukom ili začinskim biljem i poslužite uz umak od dimljene paprike.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *