Srbi kupuju preko platforme Temu kao ludi, ni ne gledaju, samo klikću: Narodna banka Srbije ima poruku za vas!

Srbi kupuju preko platforme Temu kao ludi, ni ne gledaju, samo klikću: Narodna banka Srbije ima poruku za vas!

Platforma “Temu”, koja je ubrzano osvojila srpsko tržište, postala je globalni fenomen zahvaljujući niskim cenama, širokom asortimanu proizvoda i agresivnoj reklami. Ova kineska aplikacija, koja omogućava onlajn kupovinu svega, od odeće do elektronike, privukla je pažnju potrošača širom sveta, uključujući Srbiju, gde je postala popularna među svim generacijama. Od maja 2024. godine, “Temu” je preuzelo više od 600 miliona korisnika globalno, a u Srbiji je posebno privukla pažnju zbog niskih cena i jednostavnog načina kupovine.

Međutim, rast popularnosti “Temua” prati i niz kontroverzi. Naime, zbog problema kao što su loš kvalitet proizvoda, neispravna elektronika, nebezbedne igračke i lažni brendirani proizvodi, aplikacija je pod nadzorom vlada u Sjedinjenim Državama i Evropi. Kupcima se savetuje oprez prilikom kupovine, jer srpsko zakonodavstvo ne štiti potrošače u slučaju problema ili reklamacija vezanih za proizvode naručene preko ove platforme.

Osim toga, Narodna banka Srbije savetuje pažljivost pri onlajn plaćanju, naglašavajući da kupci treba da budu oprezni prilikom unosa podataka i da nikada ne šalju informacije o karticama trećim stranama.

Iako je “Temu” izazvao porast pošiljki u Srbiji, sa procenom da će do kraja godine biti primljeno pet miliona paketa, korisnicima se savetuje da budu pažljivi i da temeljno istraže proizvode pre nego što ih naruče, kako bi izbegli moguće neprijatnosti.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *