“Deda mi je dao oko 50.000 eur”

“Deda mi je dao oko 50.000 eur”

Razumljivo je da se osećaš u dilemi u vezi s novcem koji ti je deda ostavio. Taj novac ima posebno značenje za tebe, jer predstavlja deo tvoje nezavisnosti i sigurnosti. S druge strane, trenutna situacija s tvojom porodicom, posebno s finansijskim teškoćama tvojih svekra i svekrve, dodatno komplikuje stvari.

Tvoj osećaj da ne želiš da koristiš taj novac za pomoć njegovoj porodici nije sebičan, već je razumljivo da želiš da poštuješ dedinu želju i obezbediš svoju sigurnost. Međutim, važno je i razmotriti mogućnosti koje bi mogle pomoći tebi i tvom mužu da zajedno pronađete rešenje koje neće ugroziti tvoje potrebe, ali koje bi moglo biti pravedno i za njegovu porodicu.

Možda bi bilo korisno da razmisliš o tome kako bi novac mogao da doprinese vašoj budućnosti ili da posluži kao sigurnosna mreža za vas dvoje. Ako osetiš da je pravo vreme da podeliš ovu informaciju s mužem, možeš to učiniti na način koji naglašava važnost očuvanja te ušteđevine za vaše zajedničke potrebe u budućnosti.

Na kraju, odluka je tvoja i važno je da se osećaš dobro s njom. Pokušaj da balansiraš između svojih potreba, dedine želje i situacije u kojoj se nalaziš s mužem.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *