MAJKA DEČAKA UBICE IZ “RIBNIKARA” DANAS PRVI PUT IZNOSI ODBRANU: Ranije izjavila da nije kriva, SUOČAVA SE SA RODITELJIMA UBIJENIH

MAJKA DEČAKA UBICE IZ “RIBNIKARA” DANAS PRVI PUT IZNOSI ODBRANU: Ranije izjavila da nije kriva, SUOČAVA SE SA RODITELJIMA UBIJENIH

Danas bi trebalo da se majka dečaka koji je izvršio strašan zločin u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru prvi put suoči sa sudom i iznese svoju odbranu pred Višim sudom u Beogradu.

Njena DNK je pronađena na jednoj čauri u učionici istorije nakon tog tragičnog događaja. Tokom istrage, majka je saslušavana kao svedok, dok je optužnica protiv nje podignuta zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije.

Na pripremnom ročištu pre početka suđenja, ona je navodno izjavila da nije kriva, isto kao i njen suprug.

Dečak ubica i njegovi roditelji

Na prethodnim suđenjima, otac dečaka ubice je negirao krivicu i pokušao je sebe i svoju porodicu da predstavi kao žrtve, tvrdeći čak da nije pucao u učionici i da ne bi trebalo da bude kažnjen za nešto što nije učinio.

Tokom suđenja, otac je odbio da odgovara na pitanja advokata punomoćnika dece i radnika obezbeđenja, pa su mu pitanja postavljali članovi porodica žrtava. Glavni javni tužilac je imao preko 200 pitanja za oca dečaka ubice.

Otac je optužen da je vodio svoje dete od 13 godina u streljanu i učio ga da puca, kao i da je nezakonito držao pištolje iz kojih je njegov sin izvršio napad.

Majka dečaka ima mogućnost da odluči da li će izneti detaljnu odbranu pred sudom, ali i da odbije da odgovara na pitanja učesnika postupka. Važno je napomenuti da se majka brani sa slobode, dok je otac maloletnog ubice u pritvoru od 3. maja prošle godine.

Zbog zaštite interesa maloletnih žrtava, suđenje je zatvoreno za javnost.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *