O ljudima koji plaču dok gledaju film: EVO ŠTA PSIHOLOZI KAŽU

O ljudima koji plaču dok gledaju film: EVO ŠTA PSIHOLOZI KAŽU

Briga za druge osobe, čak i ako su samo likovi u filmu, nije nikada znak slabosti. Pokazuje da imate empatiju, srce koje može osjećati bol drugih i biti slomljeno zbog njih. Ljudi koji se rasplaču gledajući filmove imaju razvijenu empatiju, što je izuzetno važno.

Empatija je rijetka osobina, a mnogi ljudi, poput narcisoidnih ili sociopata, ne mogu osjetiti empatiju prema drugima. Ali za one koji to mogu, briga za druge zahtijeva snagu i hrabrost, jer život može biti izuzetno težak za neke ljude.

Osobe koje se emocionalno povezuju s likovima u filmovima pokazuju svoju snagu time što mogu podnijeti tuđu bol, ali i vlastitu. Oporavak nakon emocionalnog iskustva gledanja filma također je znak inteligencije i emocionalne stabilnosti.

Suze koje teku tijekom gledanja filma mogu biti izazvane nizom različitih razloga, uključujući sjećanja na vlastita iskustva ili jednostavno divljenje umjetničkom djelu. To je znak da vas umjetnost može duboko dirnuti i potaknuti snažne emocionalne reakcije.

Biti osjetljiv na umjetnost, kao što su filmovi, emisije ili stripovi, zahtijeva snagu da se suočite s vlastitim emocijama i izražavanje istih. To je važna vrsta emocionalne snage – empatija.

Istraživanje vlastitih emocija može biti oslobađajuće iskustvo i podići duh na jedinstven način.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *