Ako bacate ove kesice – prestanite odmah: Niste svesni koliko korisne mogu da vam budu!

Ako bacate ove kesice – prestanite odmah: Niste svesni koliko korisne mogu da vam budu!

Silicijumski gel, koji često dolazi u kesicama uz kupljene proizvode, može se koristiti na različite načine u domaćinstvu:

1. **Uklanjanje neprijatnih mirisa**: Stavite kesicu sa silicijumskim gelom u ranac za sportsku opremu ili dečiju torbu kako biste apsorbovali vlagu i neutralisali mirise iz oznojenih patika i opreme. Zamena kesice trebalo bi da se obavi nakon mesec dana.

2. **Spasavanje mokrih električnih uređaja**: Ako vaš telefon ili tablet upadnu u vodu, stavite ih u praznu čašu zajedno sa kesicama silicijumskog gela. Brzo uklanjanje vlage može pomoći da se uređaji spasu od oštećenja.

3. **Osvežavanje mirisa stvari koje se retko koriste**: Stavite silicijumski gel na najviše police ormara gde držite vansezonske stvari kako biste sprečili ustajali miris.

4. **Odmagljivanje šoferšajbne**: Stavite nekoliko kesica silicijumskog gela sa unutrašnje strane šoferšajbne kako biste smanjili kondenzaciju i brže odmaglili staklo, posebno u hladnim i maglovitim jutrima.

5. **Čuvanje blistavosti nakita**: Stavite silicijumski gel u kutiju za nakit kako biste usporili proces oksidacije i sačuvali sjaj nakita.

Ove praktične primene silicijumskog gela mogu pomoći u očuvanju svežine i kvaliteta različitih predmeta u kući.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *