POZAJMILI AUTO DA BI PREMESTILI DANKINO TELO? Osumnjičeni Janković uzimao kola od prijatelja, OVA pitanja su mu postavljena!

POZAJMILI AUTO DA BI PREMESTILI DANKINO TELO? Osumnjičeni Janković uzimao kola od prijatelja, OVA pitanja su mu postavljena!

Juče su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušana dva svedoka u slučaju ubistva Danke Ilić (2) iz Bora. Osumnjičeni za ovo delo su radnici JKP “Vodovod” iz Bora, Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50). Saslušavanje svedoka moglo bi doneti pomak u istrazi.

Goran Pavić, bivši direktor JKP “Vodovod” iz Bora, dao je izjavu u tužilaštvu. On je podneo ostavku iz moralnih razloga nakon hapšenja Dragijevića i Jankovića. Takođe, saslušan je i prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića, od koga je ovaj često pozajmljivao automobil.

Goran Pavić

Ova dva svedoka svedočila su o ponašanju osumnjičenih od 26. marta, kada je Danka nestala, do 4. aprila, kada su osumnjičeni uhapšeni. Postavljana su im pitanja o kretanju, korišćenju vozila i drugim relevantnim informacijama.

Tužilaštvo će uporediti izjave svedoka sa izjavama osumnjičenih i drugih svedoka kako bi pronašli eventualna poklapanja. Ukoliko dođe do takvih poklapanja, to bi moglo rezultirati pomakom u istrazi i otkrivanjem lokacije na koju je premešteno telo Danke Ilić.

Danka Ilić, Srđan Janković, Dejan Dragijević

U istrazi je već završeno neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenih, koje je pokazalo da su uračunljivi. Takođe, u toku je veštačenje GPS uređaja iz automobila kojim su osumnjičeni udarili devojčicu. Očekuje se da ovo veštačenje pokaže njihovo kretanje u kritičnom periodu.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *