ČEKA NAS VEOMA LOŠE LETO, RUSI POSTAJU SVE BOLJI: Čuveni američki specijalac i plaćenik o ratu u Ukrajini – “Ako PADNE ODESA…”

ČEKA NAS VEOMA LOŠE LETO, RUSI POSTAJU SVE BOLJI: Čuveni američki specijalac i plaćenik o ratu u Ukrajini – “Ako PADNE ODESA…”

Erik Prins, bivši pripadnik američkih “Mornaričkih foka” i osnivač poznate privatne vojne kompanije “Blekvoter”, nedavno je dao intervju novinaru Takeru Karlsonu, fokusirajući se na američki vojno-industrijski kompleks i situaciju u Ukrajini.

Prins je istakao da su ratovi u Iraku i Avganistanu pokazali da su improvizovane eksplozivne naprave postavljene pored puteva (IED) predstavljale veliku opasnost za snage koalicije. On je naglasio da su neprijatelji sada razvili IED-ove sposobne da lete brzinom od 200 km/h, čak i uz aktivno elektronsko ometanje, što predstavlja prekretnicu u vođenju ratova. Prins je takođe izrazio zabrinutost zbog nedovoljne adaptacije američke vojske i nedostatka jeftinijih oružanih sistema.

Ruski dron, Kronštat Orion, dron

Govoreći o ruskom vojnom napretku, Prins je istakao da su Rusi skratili vreme reakcije na samo 2-3 minuta i naglasio značaj artiljerije. On je takođe napomenuo da se većina inovacija u razvoju oružanih sistema dešava u Ukrajini, što Amerikanci “kaskaju”.

Erik Prins

Prins je kritikovao američke zvaničnike, tvrdeći da nisu izvukli lekcije iz prošlih sukoba i da troše novac na isti način, ističući da je američki predsednik Bajden mogao da spreči rat u Ukrajini ako je hteo. On je takođe izrazio nezadovoljstvo zbog nedostatka odgovornosti američkih lidera u trenucima krize.

U intervjuu je Prins izneo svoje mišljenje o situaciji u Ukrajini, upoređujući je sa istorijskim bitkama i upozoravajući na moguće posledice ruskih akcija za dugoročnu stabilnost Ukrajine.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *