“PRATILI SU ME I UZELI SVE PARE” Zdravko Čolić preživeo pakao, a sad otvorio dušu, sve se desilo u ALBANSKIM SELIMA

“PRATILI SU ME I UZELI SVE PARE” Zdravko Čolić preživeo pakao, a sad otvorio dušu, sve se desilo u ALBANSKIM SELIMA

Zdravko Čolić, dugogodišnji cenjeni pevač sa Balkana, bio je u središtu pažnje sredinom osamdesetih godina zbog incidenta koji se dogodio dok je pokušavao započeti privatni posao u Makedoniji.

Čolić je tada želeo da se upusti u poslovne vode, posebno u oblasti telefonije, ali je zbog nezgode koja je usledila na kraju završio u pritvoru i dobio policijski dosije. Razlog hapšenja bio je sumnja da je pokušao da pretvori kreditna sredstva u devize, što je tada bio kompleksan proces usled specifičnih ekonomskih uslova.

Zdravko Čolić

Kada je o tome govorio javnosti, Čolić je priznao da je situacija bila vrlo neprijatna, posebno jer je bio pod prismotrom zbog svojih aktivnosti u vreme kada nije bilo uobičajenih turističkih i koncertnih dešavanja. Kupovina deviza u Makedoniji bila je tadaftinija nego u drugim delovima regiona, ali je Čolić istakao da su to bile čiste, legalne pare, a ne sumnjivi iznosi (“crna lova”).

Nakon nekoliko dana provedenih u pritvoru, Čolić je pušten da se brani sa slobode. Tokom sudskog procesa, koji je bio javnosti interesantan, imao je podršku različitih grupa ljudi koji su se izražavali na različite načine o njegovom slučaju. Konačno, uvođenjem novih zakonskih regulativa pod vođstvom Ante Markovića, legalna kupovina deviza postala je moguća za sve građane, čime je Čolićev slučaj dobio dodatnu pozadinu u kontekstu vremenskih i ekonomskih promena.

Zdravko Čolić

Zdravko Čolić je svojim humorom i iskrenošću uvek privlačio pažnju javnosti, pa je i ovu situaciju opisao sa elementima koji su karakteristični za njegov stil.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *