BATALIO POSAO VOZAČA KAMIONA I POKRENUO SVOJ BIZNIS: Darko danas snabdeva većinu restorana širom Srbije – sve je stvorio od nule!

BATALIO POSAO VOZAČA KAMIONA I POKRENUO SVOJ BIZNIS: Darko danas snabdeva većinu restorana širom Srbije – sve je stvorio od nule!

Darko Milivojev, nekada vozač kamiona i autobusa, danas je poznat kao uspešan preduzetnik koji je transformisao svoju karijeru i započeo proizvodnju raznovrsnih tortilja koje su postale omiljene širom Srbije.

domaće tortilje

Početkom 2011. godine, Darko je otvorio mali restoran brze hrane u Kovinu, gde je brzo stekao popularnost među lokalnim stanovništvom. Nakon nekoliko godina, odlučio je da proširi svoje poslovanje otvaranjem novog lokala u Smederevu. Inspirisan željom da unese nove proizvode u svoju ponudu, Darko je došao na ideju da sam proizvodi tortilje, prepoznajući nedostatak ovakvog proizvoda na tržištu.

domaće tortilje

Međutim, put do uspeha nije bio lak. Darko je prvo pokušao da nabavi mašinu za tortilje iz Kine po povoljnijoj ceni, ali se ispostavilo da ta mašina nije bila kompatibilna sa brašnom koje se koristi u Srbiji. Zahvaljujući pomoći svog strica, mašinskog inženjera, uspeo je da doradi mašinu i prilagodi je lokalnim uslovima, što je omogućilo početak proizvodnje.

domaće tortilje

U početku su proizvodili 200-300 tortilja dnevno, a danas su kapaciteti porasli na impresivnih 7.000 tortilja dnevno. Darkove tortilje danas snabdevaju brojne restorane širom Beograda, a distribucija se proširila na druge gradove u Srbiji.

Ključ uspeha Darkovih tortilja leži u kvalitetu i raznovrsnosti ukusa. Njegova ponuda obuhvata klasične tortilje od belog brašna, ali i inovativne varijante poput tortilja sa paprikom, paradajzom, spanaćem, integralne tortilje i onih od spelte. Poslednja inovacija u ponudi su tortilje sa aktivnim ugljem.

domaće tortilje

Da bi sve ovo mogao da postigne, Darko je zaposlio šest radnica koje aktivno učestvuju u proizvodnji u dve smene, kao i vozača koji vrši dostavu. Njegov plan za budućnost uključuje proširenje poslovanja otvaranjem veće fabrike i zapošljavanjem dodatnog osoblja.

Darko Milivojev poručuje da je svaki trud vredan i da upornost može dovesti do ostvarenja svih ciljeva koje čovek postavi.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *