PAKLENO DO KRAJA LETA, A U OKTOBRU OBRT VREMENA: RHMZ objavio prognozu do kraja godine!

PAKLENO DO KRAJA LETA, A U OKTOBRU OBRT VREMENA: RHMZ objavio prognozu do kraja godine!

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra će u Srbiji nakon svežeg jutra biti pretežno sunčano i toplo. U popodnevnim satima na zapadu i jugozapadu zemlje očekuje se lokalni razvoj oblačnosti s mogućim kratkotrajnim pljuskovima praćenim grmljavinom.

U Beogradu će sutra takođe biti pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti slab, severozapadni. Minimalna temperatura vazduha kretaće se od 16 do 19 stepeni Celzijusa, dok će maksimalna dnevna temperatura biti oko 31 stepen Celzijusa.

Leto u Knez Mihailovoj

Za leto i jesen 2024. godine prognozirano je sledeće:

– Jul će biti topao i suv, s očekivanim toplotnim talasima. Srednja minimalna temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka za 1.0 do 2.0 stepena Celzijusa, dok će srednja maksimalna temperatura biti takođe iznad proseka za isti opseg. Prosečna mesečna suma padavina biće ispod višegodišnjeg proseka za oko 10 mm.

Ada Ciganlija
– Avgust će takođe biti topliji i suvlji, s naglaskom na toplotne talase. Prosečne temperature biće iznad proseka za 1.0 do 2.0 stepena Celzijusa, a padavine će biti ispod prosečnih vrednosti za oko 10 mm.
– Septembar će započeti kao nastavak toplih letnjih temperatura, s minimalnim temperaturama iznad proseka za oko 1.0 stepen Celzijusa. Maksimalne temperature biće takođe iznad proseka za oko 1.4 stepena Celzijusa. Mesečne padavine biće u granicama proseka, osim u nekim delovima centralne, južne i jugozapadne Srbije gde se očekuje manje padavina.

Pljusak
– Oktobar će biti prosečno topao i prosečno vlažan, s minimalnim i maksimalnim temperaturama iznad višegodišnjeg proseka za 0.5 do 1.0 stepen Celzijusa. Mesečne padavine biće u granicama proseka sa manjim odstupanjem od 5 mm.

Kiša
– Novembar će biti takođe prosečno topao i prosečno vlažan, s minimalnim i maksimalnim temperaturama u granicama višegodišnjeg proseka. Mesečna suma padavina biće blago ispod proseka za oko 3 mm.

Ove prognoze pružaju uvid u očekivane vremenske uslove tokom narednih meseci u Srbiji, naglašavajući promene temperature i količinu padavina u odnosu na višegodišnji prosečan nivo.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *