AMERIKANKA PITALA STUDENTE HARVARDA ŠTA JE BALKAN! Šok odgovori mladih sa najelitnijeg fakulteta u SAD: “TO JE RASISTIČKI!”

AMERIKANKA PITALA STUDENTE HARVARDA ŠTA JE BALKAN! Šok odgovori mladih sa najelitnijeg fakulteta u SAD: “TO JE RASISTIČKI!”

Amerikanka Đamila Stanić, poznata po svom TikTok sadržaju, istražila je koliko studenti jednog od najprestižnijih američkih univerziteta znaju o Balkanu. Tokom svojih interakcija, Đamila je postavljala pitanja studentima da li su čuli za Balkan i šta misle da predstavlja.

Djamila Stanić

Neki od studenata su bili zbunjeni ili nisu bili sigurni šta je Balkan, dok su drugi imali osnovno znanje o tome kao poluostrvu u jugoistočnoj Evropi. Interakcije su pokazale varijacije u poznavanju regiona, sa nekim studentima koji su čuli za pojedine zemlje poput Srbije, Hrvatske ili Crne Gore, ali nisu bili sigurni o detaljima.

Djamila Stanić

Djamila Stanić

Djamila Stanić

Đamila Stanić, inače rođena u Zelenortskoj Republici u Africi, živela je u Bostonu pre nego što se zbog ljubavi preselila u Banjaluku. Na društvenim mrežama stekla je popularnost pričajući o svojim iskustvima na Balkanu i poređenju života između Bostona i Balkana. Njen TikTok sadržaj često ističe razlike u društvenom životu, navike vezane za izlaske i razlike u kulturi između ova dva geografski udaljena područja.

@blackbalkangirl

Do Harvard students know of the Balkan? Comment down below your thoughts and what video I should do next? #balkan #streetinterview #europe #balkantiktok #europetravel #boston #travel #travelblogger #djamilastanic #harvard #harvarduniversity

♬ original sound – Djamila Stanić

Đamila je svojim sadržajem postala popularna među svojim pratiocima, a njeni video zapisi često ističu kulturološke razlike koje je primetila i iskusila tokom svog života na Balkanu.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *