POGLEDAJTE ŠTA DA KORISTITE! UMJESTO PESTICIDA POPRSKAJTE BAŠTU OVIM PRIRODNIM SASTOJKOM I GLEDAJTE KAKO BUJA: Čisti zemlju, uništava korov i insekte

POGLEDAJTE ŠTA DA KORISTITE! UMJESTO PESTICIDA POPRSKAJTE BAŠTU OVIM PRIRODNIM SASTOJKOM I GLEDAJTE KAKO BUJA: Čisti zemlju, uništava korov i insekte

Kada je u pitanju uređenje okoliša, pesticidi su naš prvi izbor. Obećavaju nam evakuaciju lisnih uši i raznih kukaca, a osim toga organski proizvod izgleda besprijekorno. Postoji, međutim, prirodna alternativa pesticidima jer je također poznato da oni nisu najzdravija opcija.

Vjerojatno ste zaboravili na nekoliko vrećica sode bikarbone koje leže po kući i zauzimaju prostor. Ovo bijelo blago mora se odmah iskoristiti. Soda bikarbona se stoljećima koristi kao prva pomoć za ljepotu i zdravlje, dezinfekciju i sredstvo za čišćenje doma. Ali jeste li znali da može pomoći i u vrtu?

1. Soda bikarbona umjesto pesticida Soda bikarbona je 100 puta učinkovitija i bolja od pesticida za kontrolu štetočina. Možete napraviti sprej s organskim pesticidima koji ubija insekte koji štete biljkama, poput grinja, a da pritom ne naškodi korisnim kukcima, ljudima ili okolišu. Pomiješajte žličicu peciva, 33% malo maslinovog ulja i jednu šalicu vode. Dobro izmiješajte ovu mješavinu tako da se bezalkoholni napitak koji peče dobro razgradi, zatim, u tom trenutku, stavite sve u raspršivač i poprskajte biljke.

Pod pretpostavkom da se borite s parazitskim bolestima biljke, tuširajte ih ovim rasporedom kao sat dok biljka ne osjeti olakšanje. Kad se plodovi počnu pojavljivati, ovim sredstvom prskajte grožđe, ruže i vinovu lozu.

Napravite sprej tako da u 5 litara vode pomiješate žlicu maslinovog ulja, sode bikarbone i nekoliko kapi tekućeg sapuna za tjeranje insekata. Ovom tekućinom raspršite svoj vrt jednom svaka tri dana kako biste spriječili insekte da ga uništavaju.

2. Ispitivanje PH vrijednosti tla Neke biljke uspijevaju u alkalnom tlu, dok druge uspijevaju u kiselom tlu. Kao rezultat toga, morate znati PH vrijednost tla kako biste tamo uzgajali biljke. Koristite sodu bikarbonu i ocat da testirate svoje tlo:

U nekoliko čaša sakupite zemlju iz raznih vrtnih ili dvorišnih površina. U čašu stavite zemlju i ocat. Ako se tlo počne pjeniti, tlo je alkalno. što znači da joj je PH iznad 7.

Uzmite drugi uzorak i dodajte malo sode bikarbone i vode ako nema reakcije. Ako se tlo počne pjeniti, PH tla je ispod 7, što znači da je kisela.

3. Više ljupkih cvjetova uz pomoć pečenja

Za cvjetove koji bujaju samo u osnovnom tlu, na primjer, hortenzije, begonije i geranije, možete ih potaknuti da mnogo besprijekornije klijaju pomoću pekarnice. Prije nego što nanesete sodu bikarbonu na cvijeće, jednostavno je malo otopite u vodi. U slučaju da vam je potrebno da hortenzije duže izdrže u vašoj tegli kod kuće, učinite isto. Dodajte hortenzije u sodu bikarbonu otopljenu u vodi. Nedjeljom će krasiti vaš dom.

4. Briše puževe
Za uklanjanje puževa u vašem rasadniku, podsjetimo, ne morate koristiti sintetička sredstva. Jednostavno pospite bezalkoholno piće za pečenje ravno po njima i oni će propasti. Soda bikarbona također se može sipati izravno na tlo kako bi se stvorio “zaštitni put” oko biljaka.

5. Neka rajčica bude slatka kao jabuka
Bitno smanjite oštrinu prljavštine oko rajčica prskanjem bezalkoholnog pića od pečenja po prljavštini. Zbog toga će vaše rajčice biti slatke i punog okusa.

6. Ubija korov
Oni korovi koje ne trebate razvijati u svom domu mogu se uništiti pomoću kolača za pečenje. Nakon što ste korov dovoljno zalili, pospite ga sodom bikarbonom. Moglo bi spržiti biljku u korijenu ako ga stavite izravno na biljke koje želite. Izbjegavajte to učiniti.

7. ubija gliste na kupusu, cvjetači ili brokuli Ovu smjesu posipajte po povrću u jednakim omjerima brašna i sode bikarbone. Kad crvi osjete miris sode bikarbone, odmah uginu.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *