DONETA ODLUKA O OCU DEČAKA UBICE IZ “RIBNIKARA”: Vladimir Kecmanović ostaje iza rešetaka još 60 dana, ovo su razlozi!

DONETA ODLUKA O OCU DEČAKA UBICE IZ “RIBNIKARA”: Vladimir Kecmanović ostaje iza rešetaka još 60 dana, ovo su razlozi!

Danas je Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo odluku da se produži pritvor Vladimiru Kecmanoviću, ocu maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine izvršio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, ubivši devetoro đaka i školskog čuvara. Pritvor može trajati najviše 60 dana, a razlozi za produženje pritvora obuhvataju strahovanje da bi okrivljeni mogao ponoviti krivično delo ukoliko bi bio pušten na slobodu, kao i uznemirenje javnosti koje bi moglo ometati tok krivičnog postupka.

Vladimir Kecmanović

Vladimiru Kecmanoviću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Protiv ove odluke dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana.

U toku je krivični postupak protiv Kecmanovića pred Višim sudom u Beogradu, gde tužilaštvo tvrdi da je on instruisao svog maloletnog sina da puca, kao i da nije na adekvatan način čuvao oružje u svom domu. Majka maloletnog napadača, Miljana Kecmanović, takođe se suočava sa optužbama, s obzirom da je njen DNK pronađen na jednoj od čaura pronađenih u školi nakon masakra.

Dečak ubica

Tokom suđenja, Kecmanovići su negirali svoju krivicu, ističući da su žrtve u celoj situaciji. Nedavno je Ratko Ivanović, koji je bio odgovorno lice sportskog kluba u kojem je dečak vežbao gađanje, sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, priznavši da je dao lažan iskaz tokom istrage protiv Vladimira Kecmanovića. Prema sporazumu, Ivanović će biti osuđen na pet meseci kućnog zatvora.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *