AMERIKANAC SE PRESELIO U SRBIJU, PA OTKRIO ŠTA GA IZLUĐUJE KOD SRBA: Odmah beži kada mu neko priđe i kaže…

AMERIKANAC SE PRESELIO U SRBIJU, PA OTKRIO ŠTA GA IZLUĐUJE KOD SRBA: Odmah beži kada mu neko priđe i kaže…

Amerikanac iz malog grada sa oko 15.000 stanovnika, Rajli, prije 10 godina odlučio je da se preseli u Srbiju i tu ostane zauvijek. Iako je živio i radio na Tajlandu, u Kostariki i Slovačkoj, Srbija je postala njegov dom. Radi kao profesor engleskog jezika, a ranije je bio turistički vodič.

Amerikanac

Rajli se osjeća slobodnijim i opuštenijim otkako živi u Srbiji. Navodi da, ako imate dobar posao, kvalitet života u Srbiji može biti bolji nego u SAD. Njegov prvi dolazak u Srbiju bio je poseban – odmah je doživio srpsku gostoljubivost kada mu je nepoznati mladić platio večeru i piće u Skadarliji.

Nakon dolaska, Rajli je dvije godine učio srpski jezik, iako su mu padeži bili veliki izazov. Prijateljima iz SAD opisuje Srbe kao mješavinu Rusa i Španaca zbog slovenske kulture i mediteranskog načina života.

Na svom Instagram profilu podijelio je kako slavi Svetog Patrika kao svoju slavu, što je naučio od prijatelja iz Srbije. Najviše mu se sviđaju srpsko gostoprimstvo, hrana i opuštena atmosfera, dok ga birokracija i nacionalizam povremeno frustriraju.

Rajli je već dvije godine veren za Srpkinju i planiraju vjenčanje. Ističe da se u Srbiji osjeća sigurnije nego u većini američkih gradova, posebno u smislu uličnog kriminala. Smatra da Amerikanci mogu naučiti od Srba da cijene kvalitet života, prijateljstvo i porodicu, dok je pronalazak posla u Srbiji teži, ali može donijeti veću slobodu.

 

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *