“OSETILA SAM NA SVOJOJ KOŽI” Srpkinja otišla na more u Grčku, pa opisala ŠTA JE DOŽIVELA U PARALIJI: Imam 40 godina, tako da…

“OSETILA SAM NA SVOJOJ KOŽI” Srpkinja otišla na more u Grčku, pa opisala ŠTA JE DOŽIVELA U PARALIJI: Imam 40 godina, tako da…

Na Instagramu “nikana.gr” podeljeno je iskustvo srpske turistkinje koja je primetila promenu u odnosu Grka prema srpskim turistima. Napisala je da oseća da Grci više nisu tako gostoljubivi kao nekada. Ističe da je u restoranu čekala duže nego obično, a prodavačica ih je upitala da li su Srbi pre nego što ih je zamolila da sačekaju zbog gužve.

Grčka, letovanje, odmor, letovanje u Grčkoj, grčke plaže, plaža

Stranica je objasnila da većina grčkih vlasnika smeštaja ceni srpske turiste zbog njihove urednosti i porodičnih vrednosti. Međutim, neki vlasnici barova i restorana preferiraju turiste koji više troše. Naglašeno je da ovo nije rasna netrpeljivost, već poslovna odluka.

Grčka

Takođe, mnogi zaposleni u turizmu nisu lokalci, što može uticati na nivo ljubaznosti. Dodaje se da je sezona veoma naporna za lokalno stanovništvo zbog velikog broja turista, što može dovesti do umora.

Uprkos ovom iskustvu, većina povratnih informacija na stranici je pozitivna i žao im je što je turistkinja imala loš utisak.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *