Sa Ovim Trikom Za Samo 2 Minute Riješite Problem

Sa Ovim Trikom Za Samo 2 Minute Riješite Problem

Proizvodi za odčepljivanje odvoda mogu biti skupi i ne uvek efikasni, a sadrže hemikalije koje nisu dobre za vašu kožu i pluća. Srećom, postoje bolji načini…

Evo pet sjajnih trikova za otčepljivanje odvoda bez mnogo truda i troškova:

Sa žičanom vešalicom

Ova jednostavna metoda je zapravo veoma efikasna. Ispravite žičanu vešalicu koliko možete, a na jednom kraju napravite malu kuku. Ubacite taj kraj u odvod i počnite “pecati”. Bićete iznenađeni šta sve možete izvući. Kad mislite da ste izvukli dovoljno, operite žicu (i sačuvajte je za drugi put) i isperite odvod vrućom vodom.

Vrela voda

Prokuvajte vodu i polako je sipajte u odvod. Ponovite postupak dva do tri puta, sa nekoliko sekundi razmaka. Ova metoda često pomaže, posebno ako su masne naslage uzrok začepljenja.

Usisivač

Ako imate usisivač za suvo i mokro usisavanje, može vas spasiti od prljave vode u sudoperi, kadi ili lavabou. Podesite ga na mokro usisavanje i napravite prsten od, recimo, komada gume da sprečite gubitak pritiska. Stavite prsten na odvod, pritisnite crevo usisivača na njega i uključite ga na najjače. Uspeh ovog trika zavisi od stepena začepljenja, ali vredi pokušati.

Soda bikarbona i so

Pomešajte pola šolje soli i pola šolje sode bikarbone. Sipajte mešavinu u začepljen odvod, ostavite 10 do 20 minuta, pa sipajte vruću vodu. So, soda bikarbona i vruća voda će izazvati hemijsku reakciju koja bi mogla rešiti problem.

Soda bikarbona i sirće

Za ovaj trik potrebne su vam soda bikarbona i sirće. Prvo stavite nekoliko kašika sode u odvod, a zatim ulijte sirće. Odmah ćete videti reakciju. Na kraju isperite toplom vodom. Neki ljudi savetuju da se soda i sirće ostave u odvodu oko sat vremena ili čak preko noći pre ispiranja.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *