GDJE ŽENA DA TRAŽI SREĆU NAKON 50. KAD MLAD0ST I LJEPOTA IZBLIJEDE

GDJE ŽENA DA TRAŽI SREĆU NAKON 50. KAD MLAD0ST I LJEPOTA IZBLIJEDE

Mnoge žene se pitaju gde pronaći sreću nakon pedesete godine, kada mladost počne da bledi. Poznata glumica Brigitte Bardot ima odgovor na to pitanje.

Brigitte Bardot je bila jedna od najpoznatijih glumica 50-ih i 60-ih godina. Ipak, 1973. godine, malo pre svog 40. rođendana, povukla se iz javnog života.

Nakon toga, francuska aktivistkinja posvetila je svoj život zaštiti životinja, ali je postala i kontroverzna ličnost. Nedavno je kažnjena zbog podsticanja rasne mržnje, nazvavši stanovnike ostrva Reunion “degenerisanim divljacima.”

Kao ikona i muza mnogih žena, Bardot je otvoreno govorila o osećajima koji su je preplavili kada su je na vrhuncu karijere zamenile mlađe i lepše žene. Za žene koje su prešle pedesetu, nije lako ponovo pronaći sreću kada njihova lepota i mladost počnu da blede, kada muškarci više ne obraćaju pažnju kao ranije, a deca postanu odrasli ljudi sa sopstvenim životima.

U ovom periodu, mnoge žene upadaju u depresiju, a neke se odlučuju za estetske zahvate da povrate mladalački izgled, bez obzira na cenu. Međutim, i pored svih promena izgleda, mladost se ne može vratiti.

Bardot je priznala da je prošla kroz mnoge životne uspone i padove i da su postojali teški periodi kada nije videla svrhu života. Često je plakala i nije mogla da pronađe utehu ni u čemu, ali je na kraju prestala sa samosažaljenjem i prihvatila svoje godine.

Shvatila je da žene u pedesetim, pa čak i osamdesetim godinama, imaju mnogo razloga za radost. “Treba živeti zbog malih stvari”, govorila je. Treba uživati u ranim jutarnjim zracima sunca i zalascima sunca kasno popodne. Treba putovati, voziti bicikl uz omiljenu muziku i osećati vetar u kosi. Treba plesati po kiši, smejati se do bola u stomaku, slušati omiljene pesme i čitati dobre knjige, smeškati se bez razloga, razgovarati satima, uživati u kolačićima i čaju.

Žena treba da zna da je uvek posebna i da svaka godina donosi nešto posebno. I, što je još važnije, treba da pamti da su žene kao vino – što su starije, to su bolje!

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *