Jeste li primjetili takvu vješalicu u javnim toaletima?

Jeste li primjetili takvu vješalicu u javnim toaletima?

Kada uđete u javni toalet, često možete primetiti vešalicu na vratima. Ona je namenjena za kačenje jakni ili torbi, ali može predstavljati rizik po vašu sigurnost.

Prema portalu kobieta.gazeta, treba biti oprezan u javnim toaletima. Korišćenje javnog toaleta nije prijatno, često je prljavo, neprijatno miriše, ili ispiranje ne radi. Ipak, u toaletu bismo trebali osećati sigurnost. Niko ne bi smeo da nas špijunira ili da ulazi u kabinu. Nažalost, ponekad WC izgleda sigurno, ali nije.

Problem su vešalice. Opasne vešalice se mogu naći u javnim toaletima, hotelskim kupaonicama i svlačionicama. One su omiljeni alat voajera. Na prvi pogled izgledaju kao obične vešalice sa dve kuke, ali ih izdvaja karakteristična rupa u gornjem delu. To je senzor pokreta koji aktivira kameru čim uđete ili se počnete svlačiti. Ispod je pravougaoni poklopac sa memorijskom karticom koja čuva snimke.

Takvi špijunski uređaji mogu se postaviti bilo gde na javnim mestima poput svlačionica, kabina u prodavnicama i javnim toaletima. Prodaja ovih uređaja je legalna, ali špijuniranje i snimanje ljudi je zločin. Ako primetite takav uređaj, nemojte se skidati i ne koristite toalet. Budite pažljivi i odmah obavestite policiju.

Kada koristite javne toalete, obratite pažnju na vešalice na vratima. Vaša sigurnost i privatnost su najvažniji.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *