“VERUJE SE DA JE PREDSEDNIK RAISI POGINUO” Spasioci stigli do mesta pada helikoptera, iranski mediji javljaju – NEMA PREŽIVELIH!

“VERUJE SE DA JE PREDSEDNIK RAISI POGINUO” Spasioci stigli do mesta pada helikoptera, iranski mediji javljaju – NEMA PREŽIVELIH!

Ebrahim Raisi

Prema izveštajima iranskih državnih medija, na mestu pada helikoptera na kojem su se, prema tvrdnjama, nalazili iranski predsednik Ebrahim Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdollahian i još sedam osoba, nisu pronađeni preživeli. Ova nesreća dogodila se u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan.

Iranski Crveni polumesec je izvestio da nema znakova života na mestu pada helikoptera, dok su spasioci potvrdili dolazak na lokaciju. Prema izjavi zvaničnika iranske državne novinske agencije IRNA, situacija na terenu nije povoljna.

Iako još uvek nema zvanične potvrde o sudbini putnika helikoptera, veruje se da su svi putnici, uključujući i predsednika Raisija, izgubili živote u nesreći. Helikopter koji se srušio verovatno je bio model Bell 212, koji datira iz kasnih 1960-ih godina. Ovo je podiglo pitanja o dostupnosti rezervnih delova, što bi moglo biti faktor u ovom tragičnom događaju.

https://x.com/Pluton45873221/status/1792406730699313410

Olupina helikoptera nalazi se na strmoj, šumovitoj padini, kako su prikazali snimci dronom Crvenog polumeseca. Iako su delovi letelice vidljivi, nema naznaka preživelih.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *