NIJE NIKOLA ROKVIĆ JEDINI: Zbog propagiranja vere i OVE javne ličnosti su bili mete napada, pale brutalne prozivke

NIJE NIKOLA ROKVIĆ JEDINI: Zbog propagiranja vere i OVE javne ličnosti su bili mete napada, pale brutalne prozivke

Mnoge poznate ličnosti u Srbiji danas se ističu kao primeri vernika koji redovno posećuju liturgije, imaju duhovnika i neguju hrišćanske vrednosti. Međutim, ovo nije uvijek bio slučaj. Kada se javne ličnosti izraze na temu vere ili moralnosti, često nailaze na kritike i podsjećanja na njihovu prošlost. Na primeru Nikole Rokvića, koji je uprkos svojim dobrim djelima prozivan za licemerje zbog svojih ranijih izjava, vidimo da čak ni pozitivne promene nisu dovoljne da se izbjegnu negativni komentari.

Nikola Rokvić, Komentari, manastir Egina

Svetlana Ražnatović, Veljko Ražnatović, Svetlana Ceca Ražnatović

Slično je i sa Cecom Ražnatović, Vesnom Vukelić Vendi, Sekom Aleksić, Slobodanom Radanovićem i Jovanom Ljubisavljević, čije su životne priče obilježene raznim fazama i transformacijama. Iako su nekada bile kontroverzne ili su se bavile temama koje su bile daleko od duhovnosti, danas su posvećene svojoj veri i često učestvuju u humanitarnim akcijama. Međutim, kritičari često ističu njihovu prošlost i optužuju ih za licemerje.

Vesna Vukelic Vendi

Seka Aleksić

Sloba Radanović

Ovo nam pokazuje važnost praštanja i saosećanja prema drugima, kao i mogućnost svakog pojedinca da se promeni i raste. Takođe, naglašava se važnost suzdržavanja od brzih osuda i pristrasnog sagledavanja činjenica.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *