POGLEDAJTE KOJA NIJANSA URINA UKAZUJE NA OZBILJNU BOLEST

POGLEDAJTE KOJA NIJANSA URINA UKAZUJE NA OZBILJNU BOLEST

Nijansa vaše mokraće očiti je znak vašeg dobrobiti. Brojni stručnjaci utvrdili su da postoji nekoliko nijansi koje su “bezopasne”, a kako kažu, sve ostale su kolosalan znak da se obratite svom liječniku primarne zdravstvene zaštite.

naranča

Poznati stručnjak iz Manchestera u Engleskoj, Chun Tang, kaže da je narančasta nijansa mokraće vjerojatno pokazatelj isušenosti. U svakom slučaju, pod pretpostavkom da je spojen s laganim stolicama, to pokazuje problem sa žučnim kanalima.

Zagasito smeđa

To također može biti pokazatelj isušenosti ili može imati utjecaj neželjenih lijekova koje uzimate, ali oni dodatno pokazuju bolest jetre. Prema Healthlineu, intrigantna porfirija s infekcijom jetre “može uzrokovati nakupljanje normalne sintetike u cirkulacijskom sustavu i uzrokovati smeđe ili hrđavo mokrenje.”

Oblačan

To je znak jednostrane kontaminacije ili bolesti bubrega. Ovo je pokazatelj da se treba istinski obratiti specijalistu, u svjetlu činjenice da oblačna mokraća s pjenom ili zračnim džepovima, poznata kao pneumaturija, može biti nuspojava drugih pravih bolesti, uključujući divertikulitis ili Crohnovu bolest.

Ružičasta

Svima je očito da kada vidite ovaj ton ne pokazuje ništa sjajno, jer nije normalna nijansa mokraće. Gotovo je sigurno da imate krvi u mokraći i da stvarno želite brzo otići specijalistu.

Mark Elerkman, uroginekolog iz Medicinskog centra Mercy, kaže da krv u mokraći može biti uzrokovana nizom stanja “od bolesti mokraćnog mjehura do bubrežnih kamenaca i, iznenađujuće, važnijih okolnosti poput malignog rasta u mokraćnom sustavu”. Crvena ili ružičasta mokraća također može pokazati proširenu prostatu

Svijetlo žuto

Ovo je sorta koju bi mokraća uistinu trebala imati. To je pokazatelj da je u vašem tijelu sve u skladu i da ne postoji očito objašnjenje za stres.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *