SRBIJA U NEVJERICI NAKON NAJNOVIJIH INFORMACIJA: “Kosta nije rekao istinu, ja mu ne bih vjerovao, želi da pomogne ocu”!

SRBIJA U NEVJERICI NAKON NAJNOVIJIH INFORMACIJA: “Kosta nije rekao istinu, ja mu ne bih vjerovao, želi da pomogne ocu”!

Klinac Kosta K. (14), koji je 3. maja tatinim oružjem ubio devet drugara i školskog monitora u OŠ “Vladislav Ribnikar”, potvrdio je u utorak u postupku protiv svog oca Vladimira K., optuženog za teško krivično djelo protiv javne bezbjednosti.

Između Psihijatrijske klinike u kojoj se dečak nalazi i Palate pravde, u kojoj se nalazi Više javno tužilaštvo u Beogradu, postavljen je video link, kako bi on mogao da bude saslušan.

498245-kosta-kecmanović-vladimir-kecmanović-f

Prilikom prethodnog izjašnjavanja u postupku protiv tate, klinac je, kako navode mediji, zanimljivo promijenio artikulaciju i priznao da je skrušen dva mjeseca nakon klanja.

“Dvaput razmislim o tome, u slučaju da mogu da vratim film, ne bih ponovio iskustvo”, rekao je tokom svoje izjave. Nije bio u stanju da shvati zašto je to uradio. Rekao je da je promijenio svoju perspektivu, da je dvaput razmislio o tome i pod pretpostavkom da vrati film, kasnije više neće pokušati. Isto tako, nije dao posebno opravdanje zašto je raskinuo

Dosadašnji sudija najvišeg suda u zemlji Zoran Ivošević je takođe primetio razliku u izjašnjavanju i izjavi klinca dva meseca nakon klanja:

„Složio bih se da je trebalo da pomogne tati oko te nove tvrdnje, pravni savetnici su ga ohrabrili da promeni priču, on ne bi jednostavno promenio svoje vidi probleme“, rekao je za „Probudi se“ sudija Ivošević, a kada je saznao da li je najupečatljivija tvrdnja klinca ili ova više relevantna, dodaje:

“Sada je zauzeti stav, sudski organi će sve razmotriti, pa će ocijeniti izjave. Sve zavisi od njih.” Složio bih se da je u početku bio direktan, s obrazloženjem da je naknadna tvrdnja bila 40 dana nakon klanja. “On će se pobrinuti i za porodične interese sada kada su mu otac i majka u nevolji, a imovina može biti oduzeta”, kaže Ivoevi.

costa-killer-2 navodi: “Oni nisu odgovorni za ubistvo, nego su odgovorni za zločin postupanja prema djetetu na način koji je bio neprikladan.” Neizmjerno mi je da nisu bacili pogled na njegov radni prostor na kojem je bio niz žrtava. Drugo, morali su da vide da nešto planira. Zna da puca, nikoga nije promašio. On je pametan momak, njegove godine i ono što je rekao ne odnosi se na njegove godine“, tvrdi prethodni sudija i dodaje:

“U slučaju da je poremećen, dolazi liječenje i to liječenje može biti dugotrajno. U slučaju da je stanje beznadežno, to liječenje može trajati duže od bilo koje discipline. “Vještak još nije utvrdio njegovo psihičko stanje”, tvrdi Ivoevi. “Sada je pod opservacijom.”

Tokom sastanka, klinac je rekao da mu tata nije dao pristup oružju:

„Možda mu je teško povjerovati, trebao je spasiti oca, ali nije se do kraja izjasnio. Složio bih se da mu niko drugi nije dao pristup oružju. Shvaćam da je krio svoj cilj od svojih, ali ne mogu shvatiti da oni nisu razumjeli šta radi u svojoj sobi. za njega. Ukoliko se riješi da ima psihičkih problema, liječenje može biti duboko ukorijenjeno“, zaključio je Ivošević.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *