Tužna priča iz Zagreba: Otac dvoje djece smrtno stradao u oluji kada je krenuo po suprugu

Tužna priča iz Zagreba: Otac dvoje djece smrtno stradao u oluji kada je krenuo po suprugu

Dario Rebi otišao je po suprugu nakon što je završio smjenu u zagrebačkoj Maksimirskoj u kafiću.

Slagao se sa dvije partnerice iz organizacije na istoku grada, a kada su krenule kući, počela je oluja.

U Čavićevom putu naišlo im je drvo koje je palo na vozilo u pokretu i na licu mjesta ubilo 48-godišnjeg oca dvoje djece.

“Jučer je završio smjenu, sjeo u auto i odvezao se u Itnjak po svoju ženu, koja tamo radi. Vraćajući se, drvo je palo na vozilo i on je prošao dalje. Svaka riječ je za sada puno, Dario je u suštini bio velik kao kruh, sjajan radnik i sjajan čovjek koji je njegovao svoju bolju polovicu i mladež, kaže da je ovaj Ante Grgur više od svega”, kaže Ante Grgur. potresen vlasnik kafića u kojem je Rebi radio.

Grgurić je jučer izašao na lice mjesta kada je čuo šta se dogodilo, još uvijek je u šoku i nema pojma šta da kaže povodom nesreće i šta bi pristao tužnoj porodici, prenosi Jutarnji.

Komšijski kafić u kojem je Dario radio posljednjih sedam godina je tih, na jednom od stolova gore tri lampe, a stalne mušterije samo kratko klimaju glavom u znak slaganja. Svi su svjesni da njihov omiljeni konobar nikada više neće doći da ih usluži.

“Bio je čovjek koji je živio i radio za svoju porodicu – kuću, posao, posao, kuću.” Često je razgovarao o svojoj drugoj partnerki, koju bi požurio da dobije od Alce nakon njene smjene, gdje je radila. Takođe je poštovao svoju omladinu, devojčicu i dete u dvadesetim godinama, odavao im je svoje obožavanje fudbala, koji su njih dvojica u određenom trenutku trenirali“, opisuje ga kao jednog od običnih klijenata u bistrou.

Više od sto Zagrepčana je povrijeđeno, a troje je poginulo u snažnom nevremenu u srijedu poslijepodne. Sve ispred sebe nosili su snažni vjetar i jaka kiša, što je rezultiralo ogromnim štetama i ljudskim žrtvama širom grada.

admina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *